Γιορτή σαρδέλας στη Νέα Κρήνη

Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση της γιορτής της σαρδέλας στο πάρκο Ούλοφ Πάλμε. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκατοντάδες Κρηνιώτες και όχι μόνον που τίμησαν την ψημένη στα
κάρβουνα φρέσκια σαρδέλα ,την οποία προσέφερε ο Κυριάκος Χατζηαργυρός. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Καλαμαριάς, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.


Χαιρέτησαν κατά το έθιμο ο δημοτικός σύμβουλος και μέλος του αλιευτικού συλλόγου παρακτίων αλιέων Νέας Κρήνης κ.Στέλιος Φωτόπουλος ο οποίος τόνισε ότι η γιορτή έχει σαν στόχο να θυμίζει στους παλιούς και να κρατά ζωντανή την παράδοση στους νέους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ.Θεοδόσης Μπακογλίδης ο οποίος πέρα από τις καθιερωμένες ευχές, δεσμεύτηκε για την ανάπλαση του πάρκου καθώς και για την επίλυση του προβλήματος της απομάκρυνσης των όμβριων υδάτων της πλατείας Ύδρας που χρονίζει.

Ακολούθησε το χορευτικό του συλλόγου Μικρασιατών Νέας Κρήνης που ζωντάνεψε την βραδιά με χορούς από Καππαδοκία και Σμύρνη.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσική και τραγούδια από τους Κουρίτες που είχε στο μικρόφωνο τον γνωστό τραγουδιστή στην περιοχή Γιάννη Βολίκα ο οποίος σήκωσε με τις ερμηνείες του όλο τον κόσμο στην πίστα.


Η εκδήλωση κράτησε μέχρι αργά τα μεσάνυχτα.


Και του χρόνου με υγεία.