Τι σημαίνει καρεκλοκένταυρος

Αρνητικός χαρακτηρισμός ανώτερου στελέχους/γραφειοκράτη επιχείρησης ή δημόσιας υπηρεσίας που κατέχει κάποια θέση από όπου δύσκολα απομακρύνεται. Όπως ο μυθικός κένταυρος είναι αχώριστος από το κάτω μέρος του αλογίσιου κορμιού του, έτσι
 γραφειοκράτης θεωρεί την καρέκλα του, αχώριστο τμήμα του σώματός του και αρνείται πεισματικά να απομακρυνθεί.
Επειδή ακούγεται πολύ τον τελευταίο καιρό είπαμε να το αναλύσουμε λίγο για να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας.

Καρεκλοκένταυρος ο κοινός είναι ο χαρακτηρισμός ανώτερου στελέχους που κατέχει κάποια δημόσια ή και ιδιωτική θέση από όπου δύσκολα απομακρύνεται.

Ο καρεκλοκένταυρος αυτός είναι πασίγνωστο είδος του Δημοσίου βίου. Πασίγνωστος για την εμμονή και την προσήλωση του στην καρέκλα της εξουσίας είναι γνωστός από την αρχαιότητα.
Ο καρεκλοκένταυρος ο κοινός συναντάται σε όλα τα φάσματα της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής ζωής, οπουδήποτε υπάρχει μια θέση εξουσίας. Από τους απλούς υπάλληλους μέχρι και τους προέδρους ΔΕΚΟ και διεθνών οργανισμών, παντού θα συναντήσετε το είδος του καρεκλοκένταυρου να υπερασπίζεται με μανία την καρέκλα του και τη θέση εξουσίας που αυτή αντιπροσωπεύει.

Καρεκλοκένταυρος ο αριβίστας Στην Ελλάδα το είδος ενδημεί σε πολλά από τα πόστα των ιδιωτικών επιχειρήσεων,της δημόσιας υπηρεσίας της πολιτικής και στα πολιτικά κόμματα. Το είδος μάλιστα έχει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και γνωρίσματα.

Η καρέκλα είναι το αντικείμενο του πόθου του καρεκλοκένταυρου του αριβίστα. Η σχέση των παθιασμένη και παθολογική. Ο καρεκλοκένταυρος θα κάνει τα πάντα για την καρέκλα. Πουλάει φίλους, συνεργάτες, συγγενείς ,ακόμα και την ίδια του τη μάνα για να πετύχει το ποθούμενο. Χωρίς καρέκλα , η ζωή του χάνει ένα μεγάλο μέρος του νοήματος της. Έως και με ξένα συμφέροντα συμπράττει έτσι ώστε να εξολοθρεύσει κάθε αντίπαλο.

Έχει λόγω θέσης πολλούς αυλοκόλακες οι οποίοι συνέχεια εκθειάζουν τα προσόντα του με αποτέλεσμα να θεωρεί τον εαυτό του αναντικατάστατο και ακατανίκητο. Κάτι σαν αρχαίο ημίθεο δηλαδή.

Καρεκλοκένταυρος ο κωλοτούμπας
Το ήθος του ,η αγωνιστικότητα του και η επιχειρηματολογία του, σταματά εκεί που ξεκινά ο εναγκαλισμός με την καρέκλα. Η καρέκλα αντικαθιστά κάθε ίχνος ήθους. Όταν βρεθεί μαζί της ξεχνά όλα όσα έλεγε στο παρελθόν για αρχές και αξίες και ξεκινά το μανικό αγώνα του να διατηρηθεί σε αυτή.

Η μελανότερη μέρα για έναν καρεκλοκένταυρο είναι η μέρα που αναγκάζεται να αποχωριστεί από την λατρεμένη του καρέκλα, το αντικείμενο του ερωτικού του πάθους. Τότε ο καρεκλοκένταυρος χάνει τη ψυχραιμία του και προβαίνει σε πράξεις αιματηρής εκδίκησης για αυτούς που του την στέρησαν.

Οι πολιτικές κωλοτούμπες είναι το αγαπημένο είδος εκδίκησης των καρεκλοκενταύρων του είδους. Αλλάζουν σκέψη ,ανατρέπουν αυτά που υποστήριζαν, κατηγορούν τους ευεργέτες τους ,φτύνουν εκεί που έγλυφαν.

Καρεκλοκένταυρος ο οσφυοκάμπτης ο Ευέλικτος(Osfyokamptis Flexibilis).
Μέσα από τη διαρκή και καταπονητική του εκπαίδευση να απολέσει κάθε αίσθηση αρχών, αξιών και ήθους. Συμμαχεί με όποιον θέλει χωρίς καμία αίσθηση ντροπής. Η πώληση της πατρίδας του, η υπονόμευση της ασφάλειας, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ψιλά γράμματα για τον καρεκλοκένταυρο. Το είδος δεν καταλαβαίνει από αξίες, ανθρώπινα δικαιώματα, ισονομία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Καρεκλοκένταυρος ο άφιλος (monohnotus maniokatadiokticus)Δεν έχει φίλους διότι φοβάται συνέχεια ότι θα του φαν την καρέκλα.
Ο καλύτερος του φίλος είναι ο εαυτός του. Μαζί μιλούν καθημερινά για τα προβλήματα της κοπής της πίτας της εξουσίας και της διανομής της.

Μαζί καλλιεργούν το κλίμα αρνητικό για τους πολιτικούς τους αντιπάλους και προετοιμάζουν κομματικούς και παρακρατικούς ώστε να κτυπήσουν αλύπητα όποιον διαφωνεί μαζί τους.

Καρεκλοκένταυροι λιγότερο σημαντικοί είναι ο σφουγγοκωλάριος ο ήμερος ο οικιακός ,άτομο για όλες τις δουλειές, ο φιλώ και κατουρημένες ποδιές και άλλοι.