Λείπει και… αμυντικός!

Ο Σάκης Τσιώλης έχει ως προτεραιότητα την απόκτηση επιθετικού, αλλά για άλλο ένα φιλικό παιχνίδι του Αρη, τα αμυντικά κενά ήταν εμφανή, κάτι αναμενόμενο με βάση και τον υψηλό συντελεστή δυσκολίας.
Οι «κίτρινοι» έχασαν 2-0 στο Ριέτι από τη Λάτσιο του Σισέ (σκόραρε και έχασε πέναλτι), έχοντας πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο και παρουσιάζοντας σαφώς βελτιωμένη εικόνα, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, στο δεύτερο ημίχρονο.
Το 4-4-2 με ρόμβο που δοκιμάζει στα φιλικά διατηρήθηκε από τον Σάκη Τσιώλη. Μπροστά από τον Σηφάκη, η αμυντική τετράδα αποτελούνταν από τους Βανγκέλι, Μίτσελ, Λαζαρίδη και Παπαζαχαρία. Ο Φατί ήταν ο αμυντικός μέσος, με τους Νέτο και Καπετάνο στα άκρα και τον Τόχα στην κορυφή του ρόμβου, πίσω από τους Καστίγιο και Σολτάνι. Από την άλλη πλευρά η Λάτσιο παρατάχθηκε με 4-3-3, έχοντας τον Ρόκι στην κορυφή και τους Σισέ (αριστερά, συγκλίνοντας στο κέντρο) και Λούλιτς στα άκρα.
Ο Αρης μπήκε καλά στα πρώτα 7′-8′ λεπτά, κοιτώντας στα «μάτια» την ιταλική ομάδα, έχοντας καλή κυκλοφορία και επιθετικές βλέψεις. Μάλιστα ήταν αυτός που έχασε πρώτος τη μεγάλη ευκαιρία με τον Φατί στο 3′. Η Λάτσιο «απάντησε» με τον Σισέ στο 6′ και όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε την πρωτοβουλία.
Οι Ιταλοί είχαν καλή ανάπτυξη και αξιοποιώντας τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις των «κίτρινων» αλλά και τα αμυντικά κενά, επέβαλαν το ρυθμό τους και έχασαν τρεις πολύ καλές ευκαιρίες (14′ Σισέ, 18′, 21′ Ρόκι) πριν φτάσουν στο 1-0 με τον Ρόκι στο 22′.
Στο ίδιο διάστημα ο Αρης είχε το σουτ του Καπετάνου (10′) αλλά πολλά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία. Ο Τσιώλης άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, με τον Καπετάνο πίσω από τους επιθετικούς, αλλά ουσιαστικά βελτίωση δεν είδε, αν και οι «κίτρινοι» είχαν ένα 5λεπτο ανάκαμψης, που έφερε τις ευκαιρίες των Τόχα (39′) και Καπετάνου (40′). Όμως τα λάθη παρέμεναν, όπως και τα κενά και έτσι η Λάτσιο συνέχισε να απειλεί (29′ Λούλιτς), έφτασε στο 2-0 με τον Σισέ στο 33′ και απείλησε και πάλι με τον Γάλλο στο 44′, με τον Αρη να δείχνει ότι έχει πρόβλημα και στις στημένες φάσεις.
Η Λάτσιο μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Κέρδισε πέναλτι στο 47′ το οποίο «σπατάλησε» ο Σισέ (το εκτέλεσε ψηλά-άουτ). Στη συνέχεια πάντως ο ρυθμός έπεσε, τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους (ένταση στο 57′ ανάμεσα σε Καστίγιο και Λεντέσμα). Οι Ιταλοί έριξαν την απόδοσή τους, ο Αρης ελαχιστοποίησε τα λάθη του και δεν τους επέτρεψε να απειλήσουν.
Ο Τσιώλης, που από το 46′ είχε βάλει τους Τσέζαρεκ και Πορτίγια αντί των Καπετάνου και Τόχα (4-2-3-1 με τον Κροάτη στην κορυφή, τον Νέτο αρχικά αριστερά και μετά δεξιά στη μεσαία γραμμή και τον Καστίγιο σε ελεύθερο ρόλο, με τον Σολτάνι αριστερά) συνέχισε τις αλλαγές και τις δοκιμές. Αρχικά με τον Κοτσώνη στην άμυνα (αντί του Παπαζαχαρία), μετά με τον Αγτζίδη αντί του Σολτάνι και τον Παπαστεριανό αντί του Καστίγιο.
Παρά τις ανακατατάξεις, που ήταν συνεχείς, οι «κίτρινοι» ήταν βελτιωμένοι, αξιοποιώντας και την απουσία αλλαγών των Ιταλών και την κούρασή τους. Ουσιαστικά ουδέποτε απειλήθηκαν μετά το πέναλτι του Σισέ και μετά το 70′ άρχισαν να βγαίνουν συχνότατα στην επίθεση και να έχουν καλές στιγμές με τους Τσέζαρεκ (73′, 74′), Νέτο (77′) και Μίτσελ (80′). Ετσι, όχι μόνο το 2-0 δεν άλλαξε ως το τέλος, αλλά ο Αρης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση σε καλό τέμπο, με τον Τσιώλη να δίνει χρόνο συμμετοχής και στους Οικονομόπουλο, Σακάτα και Κανούλα.
ΛΑΤΣΙΟ: Μπιζάρι, Ζάουρι, Ντιακιτέ, Ντίας, Γκαρίδο, Κάνα (75′ Φότζα), Λεντέσμα, Μάουρι, Λούλιτς, Σισέ (83′ Κόζακ), Ρόκι (75′ Ντελ Νέρο).
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι (85′ Κανούλας), Μίσελ (85′ Οικονομόπουλος), Λαζαρίδης, Παπαζαχαρίας (55′ Κοτσώνης), Τόχα (46′ Πορτίγια), Νέτο (80′ Κατίδης), Καπετάνος (46′ Τσέζαρεκ), Φατί (85′ Σακάτα), Καστίγιο (72′ Παπαστεριανός), Σολτάνι (65′ Αγτζίδης).