Ξύπνησαν χθές οι μνήμες.....

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η επετειακή εκδήλωση μνήμης για τα 89 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης στην παραλία της Νεας Κρήνης . Λιτή και απέριττη πλην όμως γεμάτη από συναισθήματα ξεκίνησε η
εκδήλωση με τον χαιρετισμό του προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Μικρασιατών Νέας Κρήνης «η Αγία Παρασκευή» κ.Σταμάτη Βαρυπάτη. Στην συνέχεια  τα μέλη του συλλόγου παρουσίασαν ένα αφηγηματικό μουσικοχορευτικό δρώμενο που αναφέρονταν στα γεγονότα εκείνης της  ιστορικής περιόδου. Οι αφηγητές και οι αφηγήτριες εξιστόρησαν με πάθος  και αγάπη και ο καθ ένας με τον δικό του τρόπο τις καλές και τις κακές στιγμές, την πριν και την μετά την καταστροφή ζωή των Ελλήνων στην Σμύρνη και κατ επέκταση στην Μικρασία.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση η οποία σύμφωνα με την παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι Κρηνιώτες ,έκλεισε με την αναπαράσταση εκείνης της ημέρας που παραδόθηκε  το στολίδι της ανατολής,η Σμύρνη των προγόνων μας  στο γιαγκίνι κάνοντας τους παππούδες και τις γιαγιάδες να δακρύσουν αλλά και τους νεότερους να διατηρήσουν ζωντανές τις μνήμες.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο υφυπουργός κ. Γιάννης Μαγκριώτης ,η βουλευτής κ.Χρύσα Αράπογλου,ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ.Θεοδόσης Μπακογλίδης ,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ.Ζαμπέτογλουοι δημοτικοί σύμβουλοι κκ Στέλιος Φωτόπουλος,Χαράλαμπος Ξανθόπουλος,Γιάννης Αβραμίδης,Φίλιππος Καρυπίδης, Στέλιος Ματζαρίδης,ο κ.Αμπατζίδης και από την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας η κ.Κελεσίδου και διοικητικά συμβούλια συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο δήμαρχος Καλαμαριάς και η κ.Αράπογλου η οποία τόνισε για άλλη μια φορά ότι η επετειακή εκδήλωση μνήμης  που καθιέρωσε ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος είναι η μεγαλύτερη, η καλύτερη και ποιοτικότερη εκδήλωση σε όλη την Ελλάδα.
Αξίζει ένα μεγάλο  μπράβο σε όλους  όσους μόχθησαν για να υλοποιηθεί η εκδήλωση.
Και του χρόνου να είμαστε όλοι γεροί.

Δείτε  38 φωτογραφίες