Η κρίση χτυπά και τα υψηλόβαθμα στελέχη

Το µεγαλύτερο πρόβληµα ανεργίας, 53,5%, εντοπίζεται στα υψηλόβαθµα στελέχη και συγκεκριµένα στις θέσεις managerial και στην ηλικιακή οµάδα 38-42 ετών, αναφέρεται µεταξύ άλλων στα συµπεράσµατα έρευνας της εταιρείας People for Business µε θέµα «Αναζήτηση
εργασίας εν µέσω ύφεσης». Μόνον το 26,7% του δείγµατος των συµµετεχόντων εργάζεται το διάστηµα αυτό, ενώ το 73,3% έχει ήδη χάσει τη δουλειά του τον τελευταίο ενάµιση χρόνο.


Παράλληλα, 1 στους 2 ανέργους έχει στείλει περισσότερα από 20 βιογραφικά το τελευταίο διάστηµα ακόµη και σε θέσεις που δεν σχετίζονται άµεσα µε την προϋπηρεσία τους, ενώ µόνο το 15% των στελεχών κατάφερε να συµµετάσχει σε περισσότερες από 5 συνεντεύξεις. Τέλος, το ενδιαφέρον του να αναλάβει θέση ευθύνης στο δηµόσιο εκδηλώνει για πρώτη φορά το 58,3% των στελεχών, λόγω των περιορισµένων ευκαιριών στον ιδιωτικό τοµέα. «Αναµφισβήτητα, στα µεγάλα «θύµατα» της κρίσης είναι και τα υψηλόβαθµα στελέχη. Πρόκειται κυρίως για άνδρες, ηλικίας µεταξύ 40 και 50 ετών, που κατέχουν θέσεις managerial. Οι άνθρωποι αυτοί, από τα µέχρι στιγµής στοιχεία, µένουν εκτός αγοράς για περισσότερο από ένα χρόνο τουλάχιστον», ανέφερε σχετικά η Ρεβέκκα Πιτσίκα, Γενική Διευθύντρια της People for Business. Στην έρευνα συµµετείχαν 476 υψηλόβαθµα στελέχη, ηλικίας από 38-55+, που εργάζονται ή έχουν εργαστεί ως Διευθύνοντες Σύµβουλοι, CEOs, Directors και Managers.


πηγή: MarketingWeek