ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΝ ΚΡΗΝΗ


Την 25η Ιουνίου η Εκκλησία τιμά την μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρα Γεωργίου του εν Κρήνη της Μικράς Ασίας.


Οι ακολουθίες θα τελεστούν στο παρεκκλήσι κατά το ακόλουθο πρόγραμμα.
Κυριακή 24 Ιουνίου 7μμ μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου και την Δευτέρα 7πμ Όρθρος και Θεία λειτουργία.



 Το παρεκκλήσι ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΝ ΚΡΗΝΗ
Ευρίσκεται στην παραλία της Νέας Κρήνης του δήμου Καλαμαριάς στην Θεσσαλονίκη,παραπλεύρως του νοσοκομείου ΠΑΝΑΓΙΑ.


ΚΤΗΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΞΩΚΛΗΣΙΟΥ


Την 9 Ιανουαρίου 2005,πλήθος Κρηνιωτών και με συμμετοχή όλων των φορέων του Συνοικισμού ,πήραν την απόφαση της οικοδόμησης του εξωκλησιού πρός Τιμή του
Νεομάρτυρα Αγιου Γεωργίου που μαρτύρησε στην Αλησμόνητη Πατρώα Ιωνική γη ,την Κρήνη(Τσεσμές).
Τοποθετήθηκε εκεί  από επιτροπή πολιτών  που εκπροσωπούσε  πλέων των 5.000  κατοίκων της συνοικίας μας και αποτελεί  μνημείο εις μνήμην όλων όσων χάθηκαν στην Μικρασιατική καταστροφή .
Απόγονοι 2ης,3ης & 4ης γενιάς προσφύγων Μικρασιατών ,πιστεύουμε ότι το ξωκλήσι θα βοηθήσει να διατηρηθούν τα ήθη τα έθιμα και οι λατρευτικές παραδόσεις των προγόνων μας.
Το ξωκλήσι  του  Άη Γιώργη του θαλασσινού  ,αποτελεί ένα κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που θα  κρατά στο πέρασμα των χρόνων  ζωντανές τις μνήμες των αλησμόνητων πατρίδων της καθ ημάς ανατολής.

 Το ξωκλήσι δεν αποτελεί μέσο προβολής κανενός ,αλλά η ανάγκη της υλοποίησης του βγήκε μέσα από την καρδιά των Κρηνιωτών με Μικρασιάτικη καταγωγή που θέλησαν να τιμήσουν τον δικό τους Άγιο και από την εσωτερική ανάγκη του απλού ευσεβή Κρηνιώτη ψαρρά που επιθυμεί  προτού μπει στην θάλασσα να ανάψει ένα κεράκι στούς Αγίους Γεώργιο και Νικόλαο για καλή ψαριά και προστασία από τα στοιχεία της φύσης.