Kρατιούνται ακόμα ζωντανές οι μνήμες


Συγκινητικές στιγμές έζησαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης  για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 1ης Σεπτέμβρη στην παραλία της Νέας Κρήνης Από τον Πολιτιστικό Σύλλογο
Νέας Κρήνης’’ Η Αγία Παρασκευή΄’
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου κ.Βαρυπάτη Σταμάτη που αναφέρθηκε στα δύσκολα χρόνια της προσαρμογής των προσφύγων στην μητροπολιτική Ελλάδα.
Επίσης έγινε αναφορά για τα δέκα χρόνια λειτουργίας του πολιτιστικού μας συλλόγου και στα πολιτιστικά άλματα που έγιναν.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Καλαμαριάς κ.Θεοδόσης Μπακογλίδης.
Ακολούθησε ένα θεατρικό  μουσικοχορευτικό δρώμενο το οποίο καθήλωσε τους παρευρισκόμενους που το παρακολούθησαν μέχρι τέλους με θρησκευτική ευλάβεια. Τα μέλη του συλλόγου που πρωταγωνίστησαν είχαν εξαιρετικές ερμηνείες που θα ζήλευαν επαγγελματίες ηθοποιοί. Η ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία της παράστασης οφείλεται στην μεγάλη αγάπη για τον σύλλογο αλλά και στο dna που γονιδιακά φωλιάζουν οι μνήμες και μεταλαμπαδεύουν από γενιά σε γενιά τα ήθη τα έθιμα και τον αυθόρμητο χαρακτήρα των Μικρασιατών και ιδιαιτέρα των Σμυρνιών των Τσεσμελίδων και των Αγιοπαρασκευούσιδων.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές.

Και του χρόνου με υγεία.