Ο αργός οικονομικός και ψυχολογικός θάνατος του ανέργου

Καθημερινές αληθινές ιστορίες  που ακούμε ή διαβάζουμε, αλλά μας αγγίζουν και μας στεναχωρούν  πρόσκαιρα.
Ακούμε καθημερινά για την νέα χωρίς μέλλον  γενιά που βιώνει το φάσμα της
ανεργίας, την οποία κάποιοι ονομάζουν χαμένη γενιά της Ελλάδας.
Οι νέοι μας  έχουν χίλια δίκια να διαμαρτύρονται για την παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας μας και είναι όμηροι των πολιτικών λαθών και της κακοδιαχείρισης της γενιάς των πατεράδων τους.
Από την άλλη ,η ανήμπορη να βοηθήσει γενιά των γωνιών εισπράττει  την μομφή του <<μαζί τα φάγαμε>>, και δέχεται όλα τα πυρά, λες και ο ίδιοι δεν επηρεάζονται από την παρούσα ανθρωπιστική κρίση.
Το  να χάσεις την δουλειά σου όντας  55-58 χρονών είναι εξίσου τραγικό, για να μην πω δίς τραγικό!
Ο πενηνταπεντάρης έχει να αντιμετωπίσει τα δεινά που επιφέρει η  δική του ανεργία και μάλιστα σε μία ηλικία που έστω και μελλοντικά είναι αποκλεισμένος από τις περισσότερες πιθανές  εργασιακές ευκαιρίες που θα προκύψουν.
Η  πλαστή  οικονομική  ευμάρεια του  πρόσφατου παρελθόντος  τον παρέσυρε  σε ένα τρόπο ζωής με αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις που  σήμερα γίνονται βρόγχος και βάσανος της καθημερινότητας του.
Πέραν από τα αναγκαία έξοδα διαβίωσης που είναι το φαγητό και οι λογαριασμοί ΔΕΗ -ΟΥΘ & ΔΕΠΑ, έχει να αντιμετωπίσει και τις καθημερινές απειλές των εισπρακτικών εταιριών των τραπεζιτών, οι οποίοι τηλεφωνούν συνήθως την ώρα του μεσημεριανού φαγητού για να καταρρακώσουν  την ψυχολογία του και να ταράξουν την όποια  οικογενειακή γαλήνη της στιγμής.
Κάποιοι υπάλληλοι συγκεκριμένης  ΔΕΚΟ  που έχουν ακόμα την εργασία τους  θεωρούν την οικονομική ανέχεια που προκαλεί η ανεργία και η αναδουλειά, λαμογιά και απειλούν με ξεμπρόστιασμα σε γνωστούς και φίλους αν δεν καλυφθεί ο λογαριασμός . Μάλιστα από μαρτυρίες ,κάποιος είπε ότι τον απείλησαν ότι θα  βάλουν γερανό  και θα μπουν από το μπαλκόνι εάν δεν τους ανοίξει να ξηλώσουν τον μετρητή .Τέτοια καραγκιοζιλίκια!!!
Θα μου πει κάποιος ότι και αυτοί είναι υπάλληλοι και κάνουν την δουλειά τους. Δεν θα διαφωνήσω, έτσι είναι. Είναι μία δουλειά που ποτέ δεν θα μπορούσα να την κάνω. Και οι τελώνες των ιερών γραφών δουλειά έκαναν, αλλά ο κόσμος δεν τους είχε σε καμιά εκτίμηση.
Εδώ ταιριάζει η ρήση<< ο θάνατός σου ,η ζωή μου>>. Ο επαγγελματικός κανιβαλισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Οι πρώην ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν να αντιμετωπίσουν και τον βραχνά από τις καθυστερούμενες οφειλές  του ΟΑΕΕ, που τον αφήνουν απροστάτευτο στα προβλήματα υγείας και ενώ είναι πλησίον σύνταξης αδυνατούν να θεμελιώσουν το δικαίωμα.
Τα χρέη στην εφορία πολλαπλασιάζονται χρόνο με το χρόνο.
Έχουν  να φροντίσουν και τα άνεργα παιδιά τους…….
Η απογοήτευση οδηγεί στην απελπισία που σύντομα γίνεται  σύντροφος και συνοδοιπόρος στις 24 αδυσώπητες ώρες της καθημερινότητας του. Πάει η αξιοπρέπεια και η αυτοεκτίμηση. Τα εμφράγματα θερίζουν αυτές τις ηλικίες.
Ας μην τους ρίχνουμε όλη την ευθύνη και ας τους συμπαρασταθούμε. Αλλού είναι οι υπαίτιοι……..!
Είναι οι ηγέτες μας που εθελοτυφλούν , οι σύμβουλοι  τους που τους φιλτράρουν τις πληροφορίες και τους κρύβουν την πραγματικότητα, είμαστε όλοι  εμείς οι πρόσκαιρα βολεμένοι  που από φόβο  ή από συνήθεια τους στηρίζουμε και δεν τους στέλνουμε  στα σπίτια τους μια ώρα αρχύτερα;
Το μόνο που μας μένει είναι η πίστη ότι ο καλός  μας Θεός δεν θα επιτρέψει τα χειρότερα για την πατρίδα μας.

neokriniotika.blogspot.com 14/06/2014