Τα αδέσποτα της Πλατείας Ύδρας




Εδώ και λίγες ημέρες <<εγκαταστάθηκαν>> τρία μεγαλόσωμα  σκυλιά στην Πλατεία Ύδρας στην Νέα Κρήνη. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος τα έχει φέρει ,μιας και το ένα φέρει περιλαίμιο, ή, από πού έχουν έλθει. Τα σκυλιά φαίνονται να είναι  φιλικά προς τους ανθρώπους.
Με τα άλλα ζώα όμως δημιουργούν προβλήματα. Για παράδειγμα, γυρνούν τις αυλές και κυνηγούν τις γάτες προκαλώντας φόβο στις νοικοκυρές και τα παιδιά, ειδικά τις βραδινές ώρες. Επίσης μαλώνουν και κυνηγιούνται  με άλλα διερχόμενα σκυλιά, οικόσιτα και μη και περνούν με ταχύτητα  την οδό Σμύρνης που είναι κεντρικός δρόμος με μεγάλη κυκλοφορία, με κίνδυνο να δημιουργηθεί ατύχημα.
Για κάποιο λόγο, επιλέγουν και κυνηγούν ορισμένα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Το βράδυ κοιμούνται στην παιδική χαρά του πάρκου της Πλατείας Ύδρας.
Επίσης έχουν εντοπιστεί τις βραδινές ώρες στο πάρκο Γεωργιάδη και στο πάρκο Ούλοφ Πάλμε. Εκεί λόγω του ελλιπούς φωτισμού και της απομόνωσης ,η παρουσία τους δημιουργεί φόβο στους περαστικούς.

Επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ ότι, τα σκυλιά είναι φιλικά προς τους ανθρώπους και ο γράφων είναι φιλόζωος .
Το ατύχημα φοβόμαστε, ή τον κακόβουλο που θα ενοχληθεί .Γι αυτό το θέτουμε σε γνώση των αρμοδίων φορέων και τους παρακαλούμε  να επιληφθούν του θέματος, να ελέγξουν αν υπάρχουν ιδιοκτήτες και να φροντίσουν - αν πρόκειται για  αδέσποτα- να βρουν ένα φιλόξενο χώρο που θα τους παρέχει ασφάλεια φροντίδα και υγειονομική περίθαλψη.