ΤΑΙΠΕΔ: Προχωρά η πώληση της μαρίνας Αρετσούς

Στο σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ για το 2019 επικεντρώθηκε ο πρόεδρος του ταμείου Αρης Ξενόφος  στο δεύτερο "Athens – International Investment Synergies - Joint Ventures Forum" που διοργάνωσε το Ελληνο-Ελβετικό Επιμελητήριο, παρουσία διεθνών διπλωματικών αντιπροσωπειών.

Για τα 10 περιφερειακά λιμάνια, φαίνεται στις προθέσεις της νέας κυβέρνησης είναι να επανεξετάσει το ισχύον νομικό πλαίσιο για να παρέχει ευελιξία και δημιουργία αξίας για τα περιφερειακά λιμάνια. «Με βάση τις προηγούμενες μελέτες  πρώτα θα αξιοποιηθούν τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας στη Βόρεια Ελλάδα και τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας στη Δυτική Ελλάδα. Αυτά τα λιμάνια έχουν αναμφισβήτητα έναν ισχυρό ρόλο να διαδραματίσουν, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση των υποδομών της χώρας και εάν εξεταστούν από κοινού με το σύμπλεγμα σιδηροδρόμων και οδικών μεταφορών που επίσης αναπτύχθηκε, η Ελλάδα μετατρέπεται σε πύλη μεταφορών και εμπορίου προς την Ευρώπη».

Όσον αφορά τις μαρίνες, στη φάση ωρίμανσης βρίσκονται αυτές της Θεσσαλονίκης (Αρετσού), της Ιτέας στην περιοχή Φωκίδας και η Κεφαλλονιά, καθώς και ο λιμένας Μυκόνου και η μαρίνα Ρόδου.