Πανηγύρι Αγίας Παρασκευής στη Νέα Κρήνη του Δήμου Καλαμαριάς

Σε κλίμα κατάνυξης  πανηγύρισε ο Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στη Νέα Κρήνη χθες 25 Ιουλίου. Η περιφορά της ιερής εικόνας της Αγίας ξεκίνησε  στις 18:30 με την συνοδεία τιμητικού αγήματος του Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Κρήνης και ακολουθήθηκε η διαδρομή Σμύρνης-Πλατεία Ύδρας- Κουντουριώτου - Μικράς Ασίας-Σμύρνης –Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής. Στην περιφορά παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης ,ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου κ.  Στέλιος Ματσαρίδης οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιάννης Πενόπουλος, Γιώργος Παπαδόπουλος ,Βασιλική Σκάρλιου -  Νικολέτου και αν και απόγευμα Σαββάτου   την λιτάνευση ακολούθησε πλήθος κόσμου.




Στην συνέχεια τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός από τον ποιμενάρχη μας Μητροπολίτη Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, παρουσία του δημάρχου Καλαμαριάς ,δημοτικών συμβούλων και του βουλευτή κ. Σιμόπουλου Στράτου.


Στην μεστή ομιλία του ο Σεβασμιότατος δεν ξέχασε κανέναν.  Χαιρέτησε το έργο των ιερέων της ενορίας μας απευθυνόμενος στον καθ ένα ξεχωριστά , ευχαρίστησε όλους τους διακονούντας  τον ιερό Ναό,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μικρασιατών Νέας Κρήνης και αναφέρθηκε στην ευσέβεια των Κρηνιωτών και τον πολιτισμό που έφεραν από τις αλησμόνητες πατρίδες. .

Στο τέλος της ακολουθίας   ο Μητροπολίτης μας βράβευσε τον απερχόμενο λόγω συνταξιοδότησης αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κουρτίδη και καλωσόρισε τους δύο  νέους ιερείς που αντικατέστησαν τον μακαριστό π. Κωνσταντίνο και τον απερχόμενο π.  Νεκτάριο.



Συγκινητικός ο αποχαιρετιστήριος λόγος του πατρός Δοσιθέου για την ιερατική πορεία του απερχόμενου ιερέα.

Εξ ίσου συγκινητικός ο λόγος του πατέρα Νεκταρίου.

Ακολούθησε κέρασμα στην αίθουσα του ενοριακού κέντρου.

Λόγω του covit - 19 δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή της σαρδέλας και η εμποροπανήγυρη.

Χρόνια πολλά σε όλους και του χρόνου με υγεία!